Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Japán gasztronómia és jellemzői |
|
2016.02.22. 11:53 |
A japán konyha alapvető élelmiszere a rizs, ami minden étkezésnél főfogás. Köretként okazu-nak (おかず) nevezik. A japán beszédben a rizs mint növény neve ine (稲 vagy 禾), főzetlenül, vagyis nyersen kome (米). A megfőzött rizst hannak, iinek vagy mesinek (飯) hívják, egyúttal az étkezés is ezt jelenti. (Udvarias beszédben azt mondják: gohan (ご飯), a kis gyerekek azt mondják: mamma (まんま) idősebb emberek pedig azt mondják: mama (まま))
Mivel Japán sziget, ezért fontos szerepet játszik a táplálkozásban a hal és a tenger gyümölcsei is.
|
Húsfogyasztás |
|
2016.02.22. 11:55 |
|
Alap fogások |
|
2016.02.22. 11:58 |
|
Tészták |
|
2016.02.22. 12:02 |
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|